İBADET SORULARI 15.04.2016

  1. Cenaze namazı kaç rekattır?
a) 2 Rekattır b) 3 Rekattır c) 4 Rekattır d) Rekatı Yoktur

 

  1. Sehiv secdesinin hükmü nedir?
a) Farz b) Vacip c) Sünnet d) Müstehap

 

  1. Dinimizde kesinlikle yapılmaması gerekenlere ne denir?
a) Haram b) Farz c) Sünnet d) Mübah

 

  1. Bazı mükelleflerin yapmasıyla, öbürlerinin üzerinden düşen ibadetlere ne denir?
a) Farz b) Farz-ı Ayın c) Farz-ı Kifaye d) Sünnet

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi namazın şartlarından değildir?
a) Necasetten Taharet b) Setrü’l-Avret c) Niyet d) Kıyam

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi namazın rükunlarından değildir?
a) Kıyam b) Kıraat c) Rükû d) İstikbali Kıble

 

  1. Namazda ikinci rekatta ve son rekatta oturunca tahiyyat okumanın hükmü nedir?
a) Farz b) Vacip c) Sünnet d) Mekruh
       

 

  1. Cuma namazında imam hariç kaç kişi olması gerekir?
a) 6 kişi b) 5 kişi c) 4 kişi d) 3 kişi

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarından değildir?
a) Kulakları mesh etmek b) Elleri yıkamak c) Başın 1/4’ini  meshetmek d) Ayakları yıkamak

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi guslün farzlarından değildir?
a) Bütün vücudu yıkamak b) Ağza su vermek c) Buruna su vermek d) Yüzü yıkamak

 

 

  1. Mükellef olan erkek ve kadınların, imsak vaktinden iftara kadar Allah rızasını kazanmak amacıyla bilinçli olarak hiçbir şey yememesine, içmemesine, cinsel ilişkide bulunmamasına ne denir?
a) İftar b) İmsak c) Oruç d) Namaz

 

  1. Ramazan bayramının birinci günü ile kurban bayramının 4 gününde oruç tutmanın hükmü nedir?
a) Haram b) Vacip c) Sünnet d) Tahrimen mekruh
       
  1. Aşağıdakilerden hangisi oruçla ilgili kavramlardan değildir?
a) Sahur b) Davet etmek c) İmsak d) İftar

 

  1. Zekat kimlere verilmez?
a) Müslü-manlara b) Gayr-i Müslüme c) Fakirlere d) Yolculara

 

  1. İslâm’a göre nisap miktarı ne kadardır?
a) 18 gram b) 80 gram c) 80,18 gram d) 81 gram

 

  1. Zekat verirken, mevcut malın üzerinden ne kadar zaman geçmelidir?
a) 4 yıl b) 3 yıl c) 1 yıl d) 2 yıl

 

  1. Fitre ne zaman verilir?
a) Cuma günü b) Bayramdan sonra c) Ramazan içinde d) İftardan önce

 

  1. Zekat verirken yüzde olarak nasıl zekat verilir?
a) %3,5 b) %2,5 c) %4 d) %5

 

  1. Bir kimse aşağıdakilerden hangisine zekat veremez?
a) Kızına b) Amcasına c) Halasına d) Teyzesine

 

  1. Gusül abdesti olmadan neler yapılamaz?
a) Namaz kılınmaz b) Yemek yenmez c) Elbise giyilmez d) Arabaya binilmez

CEVAP ANAHTARI

  1. D
  2. B
  3. A
  4. C
  5. D
  6. D
  7. B
  8. D
  9. A
  10. D
  11. C
  12. D
  13. B
  14. B
  15. C
  16. C
  17. C
  18. B
  19. A
  20. A

 

İletişim Bilgileri

Yetkili Kişi
Şahin Balaban - Dernek Başkanı
Adres
Dere Mh. Tepehan Sk. No:17/2 Meram/Konya
Telefon DERNEK TELEFONU:0332 328 54 10 ------- Dernek Başkanı Gsm:05362295333 Fax KURS TELEFONU: 0332 328 50 18 E-mail sahinbalaban@hotmail.com
Nisan 2016
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
088080