AHLAK SORULARI 15.04.2016

  1. Peygamberimiz (s.a.v.)’in Medine’deki ilk eğitim verdiği yer?
a) Suffe b) Ravza c) Hira d) Uhut

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi temel insan hakları değildir?
a) İnanma ve ibadet hakkı b) Yaralama hakkı c) Yaşama hakkı d) Eğitim öğretim hakkı

 

  1. İnsan hak ve özgürlükleri ne zaman kazanılır?
a) Akıl ve buluğ çağında b) Gençlik yaşında c) Doğuştan ve sonradan kazanılır d) Hiçbiri

 

  1. Kehf sûresi 29. Ayette Allah (c.c.) şöyle buyuruyor: “Deki, Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen ….. etsin, dileyen …. Etsin.”
a) Ahlak-İslâm b) İyilik-Kötülük c) İman-İnkar d) Cimrilik-Cömertlik

 

 

  1. Bir eve girmek üzere izin istemek ……. Defadır?
a) Bir b) İki c) Üç d) Dört

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi görev ve sorumluluklarımızdan değildir?
a) Allah’a karşı b) Peygambere karşı c) Anne babamıza karşı d) Meleklere karşı
  1. Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: “Ên hayırlınız ……. En çok faydalı olandır.”
a) Ailesine b) Kardeşine c) Müslümana d) Milletine
       
  1. Aşağıdakilerden hangisi devlete karşı görevlerimizden değildir?
a) Devlet kurmak b) Devleti denetlemek c) Devleti korumak d) Devlete yük olmak

 

  1. Peygamberimize karşı görev ve sorumluluklarımızdan değildir?
a) Hürmet etmek b) Yüz Çevirmek c) Yolunda olmak d) Tanımak

 

 

  1. Allah’a karşı görev ve sorumluluklarımızdan değildir?
 a) Allah’ı tanır gibi olmak b)  Allah’a iman etmek c) Allah’a ibadet etmek d) Allah’ın emirlerine uymak

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi Müslümana yakışmayan davranışlardındır?
a) Yardım etmek b) İşçi içmek c) Selam vermek d) Sözünde durmak

 

  1. İslâm’ın beş şartından hangisi yardımlaşmak anlamındadır?
a) Namaz kılmak b) Hacca gitmek c) Zekat vermek d) Oruç tutmak
       
  1. Komşusu açken tok yatan bizden değildir?
a) Hadis b) Ayet c) Atasözü d) Kelamı Kibar

 

  1. Aşağıdaki kavramlardan hangileri birbirine benzer kavramlardır?
a) Mü’min-Kafir b) Sevgi-Sükûnet c) Haksızlık-Bencillik d) Yardımlaşma -Dayanışma

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi münafığın özelliklerindendir?
a) Ahde vefa b) İki yüzlülük c) Cesurluk d) Fedakarlık

 

  1. Aşağıdakilerden hangileri birbirine benzer kavramlardır?
a) Adalet-Cehalet b) Kin-Din c) Örf-Adet d) Kul hakkı -Hoşgörü

 

  1. Yapılan bir hatayı veya kusuru bağışlamak, tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Cömertlik b) Saygılı olmak c) Affetmek d) Dürüstlük

 

 

  1. Aşağıdaki kavramlardan hangisi olumsuz bir kavramdır?
a) Özveri b) Kin c) Hoşgörü d) Saygı

 

  1. Aşağıdaki kavramlardan hangisi olumlu bir kavramdır?
a) Hoşgörü b) Beddua etmek c) Kin d) Nefret

 

  1. “Temizlik” kavramının karşıt anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Kincilik b) Düzensizlik c) Merhamet d) Kirlilik

 

CEVAP ANAHTARI

  1. A
  2. B
  3. C
  4. C
  5. C
  6. D
  7. A
  8. D
  9. C
  10. A
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. B
  16. C
  17. C
  18. B
  19. A
  20. D

 

Ulaşım Bilgileri