İTİKAT SINAVI 08.04.2016

  1. Aşağıdakilerden hangisi ilk ve son peygamberlerin isimleridir?
a) Hz. Adem – Hz. Muhammed b) Hz. İsa – Hz. Musa c) Hz. Nuh – Hz. Muhammed d) Hz. Harun – Hz. Muhammed

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin özelliklerinden değildir?
a) Sıdk b) Emanet c) İsmet d) Sefa

 

 

  1. Peygamberler her zaman doğru sözlüdür. Cümlesi aşağıdaki sıfatlardan hangisidir?
a) İsmet b) Sıdk c) Mü’min d) Müslüman

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an da ismi geçen peygamberlerden değildir?
a) Hz. İdris b) Hz. Musa c) Hz. Süleyman d) Hz. Şit

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin görevlerinden değjldir?
a) Allah’tan gelen emir ve yasakları insanlara bildirmek b) İnsanlara iyi, doğru ve güzel olan her şeyi anlatmak ve örnek olmak c) Her alanda kendilerine tabi olanlara örnek olmak, güzel ahlakı anlatmak d) İnsanların işledikleri günahı bağşlamak

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin özelliklerinden değildir?
a) Doğruluk b) Güvenirlik c) Sanatkârlık d) Akıllılık

 

 

  1. Ateşe atılan, fakat Allah’ın emri ile ateşin yakmadığı peygamber kimdir?
a) Hz. Musa b) Hz. Nuh c) Hz. İbrahim d) Hz. İsa
       
  1. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’i diğer peygamberlerden ayıran özellik değildir?
a) Son peygamber olması b) Bütün insanlığa gönderilmiş olması c) Kendisine kitap verilmesi d) Son din olan İslâm dinini temsil etmesi

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi kendisine kitap gönderilen peygamber değildir?
a) Hz. Musa b) Hz. İsa c) Hz. Muhammed d) Hz. Yunus

 

  1. Kendisine yeni bir din ve kitap verilen peygambere ne denir?
a) Nebi b) Peygamber c) Rasul d) Hiçbiri

 

  1. Suhuf kavramının tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Birkaç sayfadan oluşan vahiy b) Kur’an’ın her bir sayfası c) Hz. Musa’ya gönderilen kitap d) Hz. Nuh’a verilen kitap

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi kitaplara imanın faydalarından değildir?
a) Allah’ın vahyinin kullarıyla konuşmak olduğunu bilmek b) Allah’ın kitabını okumak, gönüllere şifa ve huzur verdiğini bilmek c) Milyonlarca insanın aynı kitabı okuduğunu bilmek birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek d) Sadece bir yakının kaybettiğinde okunması gereken bir kitap olduğunu bilmek
       

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi dört büyük kitaptan değildir?
a) Mesnevi b)  Zebur c) İncil d) Tevrat

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Davud (a.s.)’a gönderilmiştir?
a) Tevrat b) İncil c) Kur’an d) Zebur

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi orijinalliğini korumaktadır?
a) Tevrat b) İncil c) Kur’an d) Zebur

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ın diğer isimlerinden değildir?
a) Furkan b) Zikir c) Hûda d) Ahd-i Cedid

 

  1. Aşağıdaki kitaplardan hangisi bütün insanlığa gönderilmiştir?
a) Tevrat b) Zebur c) İncil d) Kur’an

 

 

  1. Aşağıdaki peygamberlerden hangisine kitap gönderilmiştir?
a) Hz. İbrahim b) Hz. Musa c) Hz. Adem d) Hz. İdris

 

 

  1. Hz. Şit (a.s.)’a kaç suhuf gönderilmiştir?
a) 50 b) 20 c) 10 d) 30

 

 

  1. Aşağıdaki peygamberlerden hangi ikisine 10’ar suhuf gönderilmiştir?
a) Hz. Şit – Hz. Adem b) Hz. İdris – Hz. İbrahim c) Hz. Şit – Hz. İbrahim d) Hz. Adem – Hz. İbrahim

 

  1. Mucize kavramı aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?
a) Peygamber b) Veli c) Sahabi d) Şehitler

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin en büyük mucizesidir?
a) Hadis-i Şerifler b) Mirac c) Kur’an-ı Kerim d) Ayın yarılması

 

 

  1. Allah’ın peygamberler vasıtasıyla insanlara emir ve yasaklarını bildirmesine ne denir?
a) Bilgi b) Hadis c) Vahiy d) İnzal

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi mucizenin anlamını ifade etmektedir?
a) Peygamberliğini ispatlamak için kendilerine verilen olağan üstü olaylar b) Sihir yaparak insanı şaşkına çevirmek c) İnsanlara Allah’ın mesajını ulaştırmak d) Güzel ahlakı ve İslâm’ı insanlara anlatmak

 

 

  1. Kur’an-ı Kerimin en uzun suresi hangisidir?
a) Rahman b) Bakara c) Lokman d) Âl-i İmran

 

 

  1. Kur’an’ın Arapça dışında başka bir dile çevrilmesine ne denir?
a) Tefsir b) Meal c) Hadis d) İlmihal

 

 

  1. Kur’an’da kaç ayet bulunmaktadır?
a) 100 b) 6236 c) 114 d) 400

 

 

  1. Kur’an’ın 20 sahifesinden oluşan bölüme ne denir?
a) Ayet b) Sûre c) Cüz d) Hatim

 

 

  1. Kur’an-ı Kerim’in muhtevası hangi konuları içine alır?
a) İtikat b) Nasihat ve Tavsiyeler c) Kıssalar d) Hepsi

 

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi ehl-i kitap değildir?
a) Yahudiler b) Hıristiyanlar c) Müslümanlar d) Müşrikler

CEVAP ANAHTARI

  1. A
  2. D
  3. B
  4. D
  5. D
  6. C
  7. C
  8. C
  9. D
  10. C
  11. A
  12. D
  13. A
  14. D
  15. C
  16. D
  17. D
  18. B
  19. A
  20. D
  21. A
  22. C
  23. C
  24. A
  25. B
  26. B
  27. B
  28. C
  29. D
  30. D

 

Ulaşım Bilgileri