İBADET SINAV SORULARI

 

  1. “Şüphesiz Allah (c.c.) çok tövbe edenleri, çok temizlenenleri sever.” Âyet-i aşağıdaki ibadetlerden hangisine dikkat çeker.
a) Namaz b) Abdest c) Oruç d) Zekat

 

  1. Akıl sahibi insanları kendi istek ve arzularıyla iyiliğe ve mutluluğa ulaştıran ilahi kanuna ne denir?
a) Din b) Namaz c) Oruç d) Zekat

 

  1. Beden ile yapılan ibadet çeşidi hangisidir?
a) Zekat Vermek b) Hacca Gitmek c) Sadaka Vermek d) Namaz Kılmak

 

  1. Her mükellefin bizzat kendisinin yapması gereken ibadete ne denir?
a) Farz b) Sünnet c) Farz-ı Ayn d) Farz-ı Kifaye

 

  1. Hz. Peygamberin yapıp, bizimde yapmamızı istediği şeye ne denir?
a) Sünnet b) Farz c) Vacip d) Haram

 

  1. Cenaze namazını kılmanın hükmü nedir?
a) Farz b) Farz-ı Kifaye c) Sünnet-i Kifaye d) Farz-ı Ayn

 

  1. Dinimizde kesinlikle yapılmaması gerekenlere ne denir?
a) Farz b) Haram c) Günah d) Sevap
       

 

  1. Kişi gusül abdesti alırken, sünnetlerden birini veya ikisini unutursa, guslü ne olur?
a) Olmaz b) Yeniden Alır c) Aileye Sorar d) Olur

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi abdestin farzlarındandır?
a) Ayakları Topuklarla Beraber Yıkamak b) Yüzü Bir Kere Yıkamaz c) Başın Dörtte birini Meshetmek d) Hepsi

 

  1. Abdestsiz Neler Yapılmaz?
a) Dua Yapılmaz b) Yola Çıkılmaz c) Namaz Kılınmaz d) Yolculuk Yapılmaz

 

  1. Ergenlik çağına gelmiş akıllı insanlara ne denir?
a) Müslüman b) Mükellef c) Mü’min d) İnsan

 

  1. Kaç çeşit namaz vardır?
a) 3 Çeşit b) 5 Çeşit c) 40 Vakit d) 6 Vakit
       

 

  1. Beş vakit namazda kaç rekat farz namaz vardır?
a) 40 Rekat b) 22 Rekaz c) 17 Rekat d) 21 Rekat

 

  1. Namazda sağa ve sola selam vermenin hükmü nedir?
a) Vacip b) Farz c) Sünnet d) Mübah

 

  1. Namazda yönünü kıbleden çeviren kimsenin namazı ne olur?
a) Yeniden Kılar b) Namaz Bozulur c) Namaza Devam Eder d) Namazı Kaza Eder

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi namazın rükunlarındandır?
a) İstikbali Kıble b) Vakit c) Niyet d) Rüku

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi namazın şartlarından değildir?
a) Hadesten Taharet b) Niyet c) Kıyam d) Necasettin Taharet

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi namazın şartlarındandır?
a) Setr’ül Avret b) Kıyam c) Kıraat d) Kaide-i Ahire

 

  1. İkindi namazının sünnetinin üçüncü rekatında ilk ne okunur?
a) Fatiha b) Kevser c) Tahiyyat d)Sübhaneke

 

  1. Aşağıdakilerden hangisi gayri müekket sünnettir?
a) Sabah Namazının Sünneti b) Öğle Namazının Sünneti c) İkindi Namazının Sünneti d) Akşam Namazının Sünneti

 

 

 

  1. Abdestsiz neler yapılmaz?
a) Dua Etmek b) Tesbih Çekmek c) Tilavet Secdesi d) İp Çekmek

 

  1. Gusül yapmayı ne gerektirir?
a) Terlemek b) Cünüplük Hali c) Islanmak d) Kadını Öpmek

 

  1. Adet hali olan kadın ne yapamaz?
a) Esiyle Cinsel İlişkiye Giremez b) Tesbih Çekemez c) Dua Yapamaz d) Yemek Yiyemez

 

  1. Namazda verilen selamı almak neyi bozar?
a) Abdesti Bozar b) Orucu Bozar c) Kafayı Bozar d) Namazı Bozar

 

  1. Seferi halinde mest müddeti kaç saattir?
a) 72 Saat b) 12 Saat c) 73 Saat d) 13 Saat

 

  1. Kaç vakit namaz vardır?
a) 3 Vakit b) 4 Vakit c) 5 Vakit d) 6 Vakit

 

  1. Öğle namazı toplamı kaç rekattır?
a) 4+2+4=10 b) 3+4+3=10 c) 2+5+3=10 d)4+4+2=10

 

  1. Yatsı namazının toplamı aşağıdakilerden hangisinde doğrudur?
a) 4+3+4=11 b) 4+4+2=10 c)4+4+2+3=13 d)4+3+4+2=13

 

  1. Vitr namazı ne demek, kaç rekattır?
a) Akşam Namazı – 3 Rekattır b) Gündüz Namazı – 4 Rekat c) Yatsı Namazı – 3 Rekat d) Gece Namazı – 3 Rekat

 

  1. İsteyerek meninin gelmesi ne gerektirir?
a) Abdest Almayı b) Gusül Yapmayı c)Teyemmüm Yapmayı d) Tövbe Etmeyi

 

 

 

CEVAP ANAHTARI

  1. B
  2. A
  3. D
  4. C
  5. A
  6. B
  7. B
  8. D
  9. D
  10. C
  11. B
  12. A
  13. C
  14. A
  15. B
  16. D
  17. C
  18. A
  19. D
  20. C
  21. C
  22. B
  23. A
  24. D
  25. A
  26. C
  27. D
  28. B
  29. D
  30. B

 

Ulaşım Bilgileri